(©CEV)
(©CEV)

Oproštaj od Lige šampiona: Voša igra za treće mesto i nastavak evropskog putovanja u CEV kupu

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.01.23. | 08:13

Protivnik u meču odluke je francuski Monpelje danas od 19 časova na gostujućem terenu

Verovala je Vojvodina da ove sezone može nešto više u Ligi šampiona, ali ništa od toga. Ponovo srpski šampion misiju završava u grupnoj fazi. Ipak, to ne mora da znači da je kraj evropskog putovanja, jer ukoliko zauzme treću poziciju četa iz Novog Sada će nastaviti da se takmiči u četvrtfinalu CEV kupa. Rival sa kojim se bori za treće mesto je francuski Monpelje, a taj obračun je na programu večeras od 19 časova na gostujućem terenu (Arena Premium 3).

U prvom krugu grupne faze izabranici Slobodana Boškana su slavili protiv Francuza - to je zasad jedina pobeda Vojvodine. Osvojena su tada sva tri boda posle trijumfa u Spensu sa 3:1, pa je zbog toga pred večerašnji duel srpski tim u boljoj poziciji. Ekipa Monpeljea je do sada uzela dva boda - po jedan u oba meča sa Fridrihshafenom, tako da će večeras juriti pobedu kako bi se podigla na treće mesto.

Izabrane vesti

"Teško je pretiti Monpeljeu na njegovom terenu, ali treba da se borimo od prvog do poslednjeg poena. Meč protiv Radničkog bio je lepa uvertira. Očekujem da pokažemo najbolje izdanje, a sigurna, borbena i dobra igra može da donese pobedu. Sa takvom idejom i ambicijom treba da uđemo u meč i da sve vreme imamo takav odnos", rekao je trener Vojvodine Slobodan Boškan.

Francuski tim neće istrčati u istom sastavu na teren kao što je to bio slučaj u prvom obračunu, jer je u međuvremenu stigao Kamil Baranek. Češki odbojkaš je drugi deo prošle sezone odigrao u dresu Vojvodine, a sada će imati priliku da odmeri snage sa bivšim saigračima.

Klub je morao da posegne za pojačanjima, jer mu na domaćoj sceni ne ide baš sve po planu. Monpelje trenutno u prvenstvu zauzima sedmu poziciju sa skorom 8-9. I u Evropi su na pragu ispadanja, pa je jasno koliki će motiv večeras imati da zabeleže pobedu i eliminišu našeg predstavnika.

Lale za razliku od protivnika, uspešno koračaju domaćim stazama. Na prvom mestu su u Superligi, a izborile su i finale Kupa, koje se igra 5. marta. Uspesi u Srbiji neće zadovoljiti njihove apetite, pa bi za ekipu bilo veoma bitno da odigra barem još dve utakmice u CEV kupu.

Bilo koja pobeda nas vodi u četvrtfinale CEV kupa i samo na to treba da se fokusiramo“, rekao je kapiten Vojvodine Petar Krsmanović. “To je drugo po jačini evropsko takmičenje, a ekipe koje bi nas tamo eventualno dočekale, ukoliko trijumfujemo, kao što su Pjaćenca, Modena, Belhatov, dovoljno govori o kvalitetu takmičenja. Mislim da imamo šanse, biće teško u gostima, ali nismo mi ovde došli da kalkulišemo. Verujem da možemo to izneti kako treba, samo moramo to pokazati na terenu i biti maksimalno angažovani u svakom poenu. Ovo je poslednji meč Lige šampiona i motiva ne manjka nikome od nas“.

POZNATA ČETIRI TIMA KOJA ĆE U ČETVRTFINALE - TRENTINO, LUBE, JASTREŽEBSKI I PERUĐA

I pre poslednjeg kola bila su poznata četiri tima koja su prva obezbedila četvrtfinale. To su Trentino, Lube, Jastrežebski i Peruđa. Posle večerašnjih mečeva znaće se još jedna prvoplasirana ekipa koja će obezbediti direktnu kartu, a ostale koje izbore nokaut fazu sa druge pozicije ili budu najbolja trećeplasirana - čeka razigravanje u kom će šest klubova voditi borbu za još tri ulaznice.

U Grupi A Jastrežebski je sigurno prvi, a Fridrihshafen drugi - kako god se završio njihov međusobni okršaj večeras. Za ulazak u četvrtfinale CEV kupa bore se Vojvodina i Monpelje.

U Grupi B je najneizvesnije stanje jer trećeplasirani Berlin može i do prvog mesta. Samo se za Hebar zna da neće nastaviti evropsku priču, a sve ostale tri ekipe imaju šansu da prođu direktno u četvrtfinale. Od 15.30 se sastaju Halkbank Ankara i Hebar, dok je od 19.30 na programu okršaj Berlin - Aluron Varta. Halkbank i Varta imaju po deset bodova, Berlin osam, a Hebar na dnu dva. Najveće su šanse da iz ove grupe u nokaut fazu Lige šampiona prođe najbolja trećeplasirana ekipa.

Marko Podraščanin sa saigračima iz Trentina (CEV)Marko Podraščanin sa saigračima iz Trentina (CEV)

Odbojkaši Lubea su obezbedili prvo mesto u Grupi C, a večeras igraju sa Roselarom koji ima šanse da prođe kao drugi. Tur takođe može do druge pozicije i to preko lakšeg protivnika - Benfike koja ostaje na dnu šta god uradi u poslednjem kolu. Trentino je obezbedio prvo mesto u Grupi D, a šampion Evrope Zaksa sigurno ide dalje sa drugog mesta. Njihov međusobni obračun neće promeniti pozicije u grupi. Drugi meč takođe ni o čemu ne odlučuje jer će Karlovarsko biti sigurno treće ispred Menena.

Peruđa je obezbedila kartu za četvrtfinale iz Grupe E i u poslednjem kolu će dočekati Duren. ACH Volej je sa sedam bodova na drugom mestu i pokušaće večeras u duelu sa Zirat Bankom u Ankari tu poziciji i da sačuva.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - 6. KOLO

Sreda

Grupa A

18.00: Jastrežebski - Fridrihshafen

19.00: Monpelje - Vojvodina

GRUPA B

15.30: Halkbank Ankara - Hebar

19.30: Berlin - Aluron Varta

GRUPA C

20.00: Lube - Roselar

20.00: Tur - Benfika

GRUPA D

20.30: Zaksa - Trentino

20.30: Menen - Karlovarsko

GRUPA E

18.00: Zirat Bank Ankara - ACH Volej

20.30: Peruđa - Duren




tagovi

OK VojvodinaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara